Seksueel geweld en jongeren met een vluchtverhaal: welke realiteit en pistes voor de toekomst?

Een groot deel van de meisjes en jongens die op de vlucht zijn naar Europa zijn slachtoffer van seksueel geweld. Ook bij aankomst in Europa en België blijven ze een gemakkelijke prooi. Het is niet altijd gemakkelijk voor hulpverleners, voogden, leerkrachten en vrijwilligers die jonge vluchtelingen begeleiden om dit moeilijke thema te bespreken en hen hierin op een gepaste manier te begeleiden. 

Deze studiedag wil daarom tips aanreiken voor het herkennen van seksueel geweld en het versterken van de veerkracht van de slachtoffers.

In de namiddag geeft een panel van deskundigen meer inzicht in het begeleiden van specifieke profielen zoals slachtoffers van mensenhandel en LGTBQI-slachtoffers, en kijken we naar de daders.

We sluiten af met een luchtigere noot met een panel over ‘Let’s talk about seks’ waarbij we inzoomen op seksuele voorlichting vanuit een cultuurdivers perspectief. 

Deze studiedag zal tweetalig zijn, Nederlands-Frans.

De sprekers zullen ofwel in het Nederlands ofwel in het Frans hun uiteenzetting houden en participeren in debatten. Simultaanvertaling is voorzien. 

We werken nog volop aan het programma, maar noteer alvast de datum!

Datum 
woensdag, 22 mei, 2019 - 09:00 tot 17:00
Organisatie 
Doelgroep 
Portret Miet Timmers
Contact 
Miet Timmers

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: miet.timmers@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen