Afbeelding 

De ‘Tree of life’: een krachtige methodiek in de dialoog met mensen en jongeren op de vlucht

Deze bijscholing is volzet!

De methodiek ‘Tree of life’, en bij uitbreiding ‘Forest of Life’, vindt zijn oorsprong in het narratieve gedachtengoed en gebruikt de boom als creatieve metafoor voor het leven.

Via het tekenen van ‘de boom van mijn leven’ worden kinderen en jongeren uitgenodigd om te verhalen over vroeger en nu en over de toekomst, over het leven daar, hier en onderweg. Deze methodiek beoogt om de focus te verleggen van trauma naar verbinding en veerkracht. Voorafgaand aan de methodiek wordt ingegaan op de betekenis van trauma in de ontwikkeling van kinderen en jongeren op de vlucht en de verschillende fasen die leiden tot herstel. Na de bijscholing kunnen de deelnemers zelf van start met het inzetten van de methodiek in de eigen werksetting, zowel individueel als in groepsverband.

Lesgever Claire Wiewauters is als onderzoeker verbonden aan het Kenniscentrum Gezinswetenschappen en doceert aan de opleiding Gezinswetenschappen van de Hogeschool Odisee. Zij is auteur van het boek ‘Een week mama, een week papa? wat kinderen bij een scheiding ècht nodig hebben’ (Lannoo 2014). Haar expertise en onderzoek situeren zich in de situatie van kinderen en jongeren in kwetsbare situaties: het inzetten op veerkracht en vergroten van actorschap.

  • Datum: woensdag 20 maart 2019, 13u30 tot 16u30
  • Plaats: Vormingscentrum Guislain - Campus Guislain, Jozef Guislainstraat 43, Gent
  • Prijs: 45 euro (20 euro voor studenten)
  • Inschrijven => Deze bijscholing is volzet! Indien je wenst, kan je wel doorklikken om je naam aan de wachtlijst toe te voegen...

Beeld: (cc) Taymaz Valley

Afbeelding 
Claire Wiewauters
Contact 
Claire Wiewauters

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: claire.wiewauters@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen