Afbeelding 

Boekvoorstelling 'Rust. 25 manieren om de drukte in je gezin te verzachten'

Docente in de Odisee-opleiding Orthopedagogie Nele De Ganseman stelt op zaterdag 15 februari op onze campus in Schaarbeek haar boek voor: Rust. 25 manieren om de drukte in je gezin te verzachten.

Inhoud

Een kind kan soms heel druk zijn. Druk in het gedrag of druk in het hoofd, door veel gedachten en gevoelens. Dat maakt het moeilijk om bijvoorbeeld in te slapen, rustig huiswerk te maken of rustig samen te spelen.

Nele De Ganseman zet in haar boek 25 inspirerende en onmiddellijk toepasbare manieren op een rij waar ouders en kind onmiddellijk samen mee aan de slag kunnen. Ze focust daarbij vooral op de talenten en krachtbronnen van je kind, want elk kind is uniek en vraagt op een eigen manier om rust, structuur en duidelijkheid.

Aan de hand van heel concrete handvatten laat dit boek onder meer zien hoe je op een andere manier kunt omgaan met overprikkeling en driftbuien, en hoe je op een heel speelse manier het zelfvertrouwen van je kind kunt versterken. Zo creëer je voor je kind een veilige haven die zekerheid en vertrouwen biedt.

Programma

  • Verwelkoming door Tanja Nuelant, Studiegebieddirecteur Sociaal Agogisch Werk Odisee Hogeschool
  • Inleiding door Katrien Van Oost, Uitgeverij Lannoo
  • Lezing door Nele De Ganseman
  • Receptie & signeersessie

Praktisch

Het boek wordt uitgegeven door Lannoo.

Aanwezig zijn bij de boekvoorstelling is gratis maar registreer je wel even hier.

Datum 
zaterdag, 15 februari, 2020 - 14:00
Organisatie 
Afbeelding 
Doelgroep 

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen