Afbeelding 

Tentoonstelling 'Puur Natuur'

Puur Natuur

Lockdown souvenirs

Deze multimediale tentoonstelling kwam tot stand tijdens de verschillende lockdowns tijdens de Corona-pandemie. Kunstenares Leen Hellinckx reist graag en houdt ook van reisfotografie. Door noodgedwongen veel tijd thuis te spenderen raakte ze meer en meer verwonderd door de natuur, door de schoonheid in kleine dingen rondom haar. De textiel-opleiding die ze volgt, daagde haar tegelijkertijd uit om natuurlijke materialen te gebruiken in haar creaties.

Het resultaat is wat ze zelf een 'herinterpretatie van de natuur' noemt. Het is een zoektocht, ook maatschappelijk. De kunst is ontegensprekelijk gevormd door de actualiteit waarin het tot stand is gekomen. Hoe kunnen we veerkrachtig blijven, hoopvol, moedig? Hoe kunnen we verbonden blijven, elkaar blijven steunen, elkaar blijven zien? Met die vragen worstelde Leen tijdens het creatieproces. Maar tegelijkertijd merkte ze dat haar kunst mensen deugd deed, hoop gaf, het luchtte op en het werkte verbindend.

Leen Hellinckx is docent en beleidsmedewerker binnen Sociaal Werk (Odisee). Ze heeft eerder al grafiek en beeldhouwen gestudeerd. In haar kunst gebruikt ze tevens fotografie, druktechnieken, papierscheppen, en nu ook textieltechnieken.

De verschillende seizoenen zijn overduidelijk aanwezig in de werken van Leen. Op de campus hangen momenteel voornamelijk de zomersouvenirs. Je kan aan het onthaal op de campus fotoboeken inkijken waarin ook werken uit enkele andere seizoenen te zien zijn. Op Facebook en op Instagram toont ze regelmatig nieuw werk. Je kan haar daar ook contacteren voor meer info en eventuele prijzen.

 

Datum 
maandag, 23 augustus, 2021 - 08:00 tot woensdag, 27 oktober, 2021 - 17:00
Organisatie 
Afbeelding 

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen