Afbeelding 

Bijscholing 'Wortelen in nieuwe aarde': inzetten op veerkracht bij kinderen en jongeren op de vlucht

Helaas moesten we deze sessie annuleren ivm de Corona-voorschriften; we zoeken naar nieuwe data in het najaar.

We contacteren alle deelnemers; zij krijgen voorkeur voor inschrijving voor de nieuwe sessies...

 

Lesgever

De methodiek ‘Wortelen in nieuwe aarde’ bestaat uit 30 prachtige kaarten over het verhaal van een boom die vlucht en wortelt in nieuwe aarde, plus weetjes over het bomenrijk en citaten van kinderen. De methodiek kan ingezet worden bij een divers doelpubliek, door leerkrachten en begeleiders, binnen individuele en groepscontext. Ze werd ontwikkeld binnen het project  ‘Veerkracht ondersteunen bij ouders en kinderen van vluchtelingengezinnen’. 

Tijdens deze bijscholing (die een halve dag duurt, te kiezen uit voor- of namiddag) leer je de methodiek toepassen in de eigen werksetting, zowel individueel als in groepsverband.

* De vertelkaarten zijn op de campus te koop (20 euro) of kunnen nabesteld worden per mail. 

 

Lesgever

Kaat Van Acker is doctor in de sociale en culturele psychologie en experiëntieel psychotherapeut. Ze publiceert en geeft vorming over cultuur en emoties en (psychosociale) begeleiding van vluchtelingengezinnen. Zij is medeauteur van het boek ‘Veerkracht in beweging. Dynamieken van vluchtelingengezinnen versterken.’ (Garant, 2019) en werkte mee aan de methodiek ‘Wortelen in nieuwe aarde’.

 

Praktisch

Datum: vrijdag 29 mei 2020 - sessie 1: van 9u30 tot 12u30 OF sessie 2: van 13u30 tot 16u30. => deze sessies werden geannuleerd; we zoeken naar nieuwe momeneten in het najaar!

Deelname kost 30 euro.

Plaats: Odisee, Campus Schaarbeek 

 

Afbeelding 
Focus 
Contact 
Kaat Van Acker

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: kaat.vanacker@odisee.be
Locatie: Odisee campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen