Afbeelding 
Claire Wiewauters op wetenschapsbattle

Claire Wiewauters haalt brons in Wetenschapsbattle

De Wetenschapsbattle is een wedstrijd over heel Vlaanderen waarbij onderzoekers en wetenschappers hun research voorstellen aan lagere school-kinderen. Het is een initiatief van The Floor is Yours, een bureau voor wetenschapscommunicatie. Claire Wiewauters schreef zich in en werd geselecteerd om deel te nemen in de provincie Antwerpen. Ze presenteerde er aan 150 leerlingen het onderzoek 'Awel, ik ben in de war door de scheiding van mijn ouders', dat ze uitvoerde samen met Kathleen Emmery en in samenwerking met Awel.

Van vijf Antwerpse wetenschappers won zij de eerste plaats in de voorronde in de Mechelse basischool De Ark. Daarop mocht ze naar de Grote Finale in de basisschool Prins Boudewijn in Wilrijk, waar ze de derde plaats behaalde en zo de 'bronzen medaille' wegkaapte. Een mooie verdienste! 

Over de voorronde in Mechelen verscheen een artikel in Gazet Van Antwerpen: 'Wetenschappers 'battelen' voor Battelse leerlingen'. (De school bevindt zich immers in de Mechelse wijk 'Battel'.) 

En de finale-les van Claire werd ook gefilmd, de opname kun je bekijken op ons YouTube-kanaal

Op 27 november 2016 herneemt Claire haar lezing op het Wetenschapsfestival Je Kun(s)t Het, in Muntpunt Brussel. Inschrijven kan hier.

 

Copyright foto Senne Van Der Ven

Afbeelding 
Claire Wiewauters op wetenschapsbattle
Claire Wiewauters
Contact 
Claire Wiewauters

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: claire.wiewauters@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen