Dag van het Gezin 2014: Gezinsconferentie

Op de Dag van het Gezin 2014 (15 mei) organiseerde de Gezinsbond op vraag van minister Vandeurzen de tweede gezinsconferentie met als titel 'Gezinsbeleid in Vlaanderen: bereik en beleving', i.s.m. het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen en Kind & Gezin.

Tijdens de voormiddag gaven enkele experten hun visie over materiële ondersteuning van gezinnen, over de combinatie gezin, werk en zorg, en over de ondersteuning van gezinsrelaties. Tijdens de namiddag gaf Dirk Luyten, onderzoeker en docent aan het HIG, een lezing over zijn nieuwe publicatie die hij samen met Kathleen Emmery en Pieter Rondelez schreef: 'Mozaïek en dynamiek van het lokaal gezinsbeleid in Vlaanderen: successen, spanningsvelden en knelpunten'. Meer informatie over deze publicatie vindt u hier

In de namiddag werden tijdens enkele interactieve workshops aanbevelingen besproken naar het gezinsbeleid van de toekomst toe.

Bij de downloads aan de rechterkant vindt u de presentatie van Dirk Luyten en op de website van de Gezinsbond kunt u ook het volledige verslag van de conferentie nalezen.

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen