Afbeelding 

Dag van het Gezin 2019 - het gezin & de verkiezingen

Naar aanleiding van de verkiezingen van mei 2019 analyseerde het Kenniscentrum Gezinswetenschappen de verkiezingsprogramma's van alle Vlaamse partijen op hun gezinsvriendelijkheid.

  • Wat stellen de partijen voor om het leven van gezinnen van nu zo goed mogelijk te ondersteunen?
  • Hoe gaan ze om met de groeiende diversiteit aan gezinnen?
  • Wat zijn de gelijkenissen en/of de verschillen met de manier waarop het thema 'gezin' aan bod kwam in de verkiezingsprogramma's van 2014?  

We hebben onze analyse, Het gezinsbeleid in de verkiezingsprogramma’s 2019, voorgesteld op de Dag van het Gezin, 15 mei. 
>> U kunt onze analyse hier nalezen.

Kopstukkendebat

Op 14 mei organiseerden we bovendien samen met de Gezinsbond bovendien een kopstukkendebat, waar we het vertegenwoordigers van alle Vlaamse politieke partijen zelf vroegen. 
VRT-journalist Chris De Nys leidde het debat, stand-upcomedian en presentator Erhan Demirci legde de partijkopstukken meer intieme vragen voor.

>> Hier kunt u nog eens nalezen wat de politici over gezinnen en gezinsbeleid te vertellen hadden: www.goedgezind.be/kopstukkendebat 

Persoverzicht

- Op 14 mei opende De Morgen op het voorpagina met een artikel over het onderzoek en het debat, en besteedde ook nog een artikel aan het thema kinderopvang dieper in de krant. 

- In Knack verscheen op 13 mei een artikel over het onderzoek en op 14 mei het opiniestuk 'De volgende Vlaamse regering moet weer een minister van Gezin hebben'.

- Op woensdag 15 mei kwam directrice Tanja Nuelant het onderzoek toelichten in het ochtendprogramma van radio Joe FM.

Tags 
© Kenniscentrum Gezinswetenschappen