Afbeelding 
Gescheiden ouders brengen kind met koffer

Groeimee: Themapagina over verblijfsregeling

De website Groeimee.be biedt themapagina's aan over de opvoeding van kinderen van 0 tot 18 jaar. Hun thema's zijn onderverdeeld in de menu's 'opvoeden & opgroeien', 'gezin & relaties', 'werk, school & opvang', 'gezond & wel' en 'vrije tijd'.

Sinds kort bieden ze een nieuwe themapagina aan over co-ouderschap en verblijfsregeling, waaraan HIG-onderzoekster Claire Wiewauters meewerkte, bekend van het boek 'Een week mama, een week papa'.

We lezen op deze themapagina het volgende:

"Een scheiding is voor een kind altijd een ingrijpende gebeurtenis. Kinderen spreken vaak van het leven voor en na de scheiding. Wanneer ze het nieuws te horen krijgen dat hun ouders gaan scheiden, maken veel kinderen zich zorgen over waar ze gaan wonen, bij wie, en hoe dat allemaal praktisch gaat lopen. Op deze pagina lees je meer over hoe je je kind kan ondersteunen tijdens al die veranderingen en waar je rekening mee kan houden bij het uitwerken van een verblijfsregeling.

Met dank aan het boek ‘Een week mama, een week papa’ van Claire Wiewauters in samenwerking met Monique van Eyken, en het doctoraat ‘Parenting apart together: studies on joint physical custody arrangements in Flanders’ van An Katrien Sodermans."
Afbeelding 
Gescheiden ouders brengen kind met koffer
Focus 

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen