Afbeelding 
bezoekers van infodag 26 april 2014

Infodagen en openlesdagen op campus Schaarbeek

De Odisee-infodagen in 2021:

Zaterdag 9 januari, 10u-14u: digitale infodag op maat van volwassenen - Meld je aan! 
Zaterdag 6 maart, 9u30-16u30
Zaterdag 24 april, 9u30-16u30
Zaterdag 26 juni, 9u30-16u30
Zaterdag 4 september, 9u30-16u30

>> Vraag alvast een brochure aan via www.odisee.be!

 

Geen diploma SO? Ook dan kan je overwegen om Gezinswetenschappen te studeren

  • Eerste stap is het indienen van je aanvraag: een motivatiebrief, je CV en een portfolio (dit is de verzameling van alle documenten die uw cv staven zoals schoolattesten, attesten van bijscholingen e.d.).
  • Daarna word je uitgenodigd om deel te nemen aan een toelatingsproef. Dat is geen schools examen, veeleer een evaluatie van je lees- en taalvaardigheid. Aan de hand van een meerkeuzevragenlijst peilen we naar je leesvaardigheden. Je krijgt ook een stelling over een actueel gezinsthema waarover je je eigen mening beknopt op papier zet. Na de schrijftest heb je een gesprek met een van de docenten over je motivatie.

Waarom kwam jij naar de infodag? 

We vroegen het aan enkele bezoekers van onze vorige infodagen: lees hun antwoord op de Facebook-pagina van onze campus.

 

 

Afbeelding 
bezoekers van infodag 26 april 2014
Sara De Becker

Als wijkinspecteur sta je heel dicht bij de mensen. Ik kom dagelijks in contact met problemen zoals burengeschillen, scheidingen, verwaarlozing, discriminatie,... Ook al werk je al een aantal jaren bij de politie, en heb je best al wat kennis vergaard door ervaring, toch geeft Gezinswetenschappen een meerwaarde aan je job. Je leert de dingen door een andere bril te bekijken. Soms besef je dat je, ondanks je open-minded ingesteldheid, toch op bepaalde vlakken dreigde vast te roesten.

Ik steek trouwens ook veel bij tijdens de pauzes. Gezellig babbelen met de medestudenten die uit zo veel verschillende werksectoren, regio’s en culturen komen, helpt je om nog meer je kijk op de dingen des levens te verbreden.

Sara De Becker, tweedejaars Gezinswetenschappen, 2014

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen