Afbeelding 
studenten gezinswetenschappen in de les

‘Je bent hier meer dan een student’

Gezinswetenschappen studeren biedt je nieuwe inzichten en verruimt je kansen.

Wil je meer weten over wat zich tussen mensen afspeelt? Begrijpen hoe relaties tot stand komen, of waarom het fout kan gaan?
Zoek je meer inzicht in opvoeding, wil je zelf leren hoe het beter kan?
Werk je graag met mensen maar mis je hiervoor het gepaste diploma?

 • Gezinswetenschappen vergroot je kennis over relaties en opvoeding;
 • je krijgt inzicht in de maatschappelijke context waarin gezinsrelaties functioneren;
 • je verwerft deskundigheid om gezinnen te ondersteunen en te begeleiden.

Echte tweede kans

Je zult veel ervaringen uit je eigen gezinsleven in de opleiding herkennen én leren duiden. Die ervaringen kun je later gebruiken in je werk als gezinsbegeleider. Je professionele bachelordiploma opent zeker deuren naar uiteenlopende jobs in het brede welzijnsveld. Misschien is de opleiding een échte tweede kans: eindelijk dat diploma van hoger onderwijs behalen, je beroepsleven een nieuwe wending geven, aansluiting vinden bij de sociale sector… Maar ook als persoon kom je hier rijker uit: met deze opleiding ga je sterker in je schoenen staan!

Twee trajecten

Gezinswetenschappen is een professionele bacheloropleiding van 180 studiepunten en wordt aangeboden op twee manieren, aangepast aan jouw ervaring:

 1. Een traject voor studenten die al enige levens- en werkervaring hebben: je volgt één dag per week les gedurende drie jaar.
  De nadruk ligt op zelfstudie en inbreng van je eigen (werk)ervaring.
  Deze formule laat toe studeren te combineren met een job en/of de zorg voor een gezin. 
  Bekijk meer info over dit traject.
 2. Een traject voor studenten die kort na het secundair onderwijs de opleiding willen aanvatten.
  Ze krijgen hetzelfde pakket algemene vakken als de studenten die één dag per week de lessen volgen, maar daarnaast komen ze twee dagen per week naar de hogeschool voor extra ondersteuning bij de lessen.
  Tijdens het tweede en derde jaar zullen zij studeren en werken combineren.
  Deze formule laat toe dat deze studenten in hun eerste jaar een intensievere studiebegeleiding genieten, maar dat ze ook snel werkervaring kunnen beginnen opbouwen.
  Bekijk meer info over dit traject.

Vraag hier een brochure aan,

Kom eens langs,

Of schrijf je meteen in!

 

 

Afbeelding 
studenten gezinswetenschappen in de les
Samira Azeroual

Vijf jaar deed ik erover om te beslissen om als mama van drie toch Gezinswetenschappen te beginnen. Nu zit ik in het tweede jaar en heb ik spijt. Spijt dat ik niet veel eerder deze stap heb gezet! Gezinswetenschappen is als een achtbaan. Je stapt in zonder te beseffen wat het allemaal met je zal doen. Tijdens de rit voel je die adrenalinestoot, dat fijne gevoel. Ik ben ervan overtuigd dat aan het einde van de rit het gevoel van voldoening nog intenser zal zijn. Maar daar denk ik nu liever nog niet aan, want als het gedaan is, weet ik dat ik naar meer zal snakken.

Samira Azeroual

 

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen