Afbeelding 

Ouderverstoting in Vlaanderen

FITTIF, Families in Transitie, Transitie in Familie, organiseert in samenwerking met Families And Societies, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, IWT en het kenniscentrum HIG een studiedag over ouderverstoting in Vlaanderen.

Deze vindt plaats op maandag 26 september 2016 op de stadscampus van de Universiteit Antwerpen.

Kathleen Emmery en Claire Wiewauters verzorgen er de lezing 'PAS en waarom uit het oog niet uit het hart is! Kinderen verst(r)ikt in verbinding'. Ze baseren zich daarbij op hun eerdere onderzoek 'Awel, ik ben in de war door de scheiding van mijn ouders'.

Deze studiedag is volzet, maar van beide onderzoekers verschijnt een artikel in de eerstvolgende editie van het tijdschrift ReNG (www.relatiesennieuwegezinnen.be), dat helemaal gewijd is aan dit thema.

Claire Wiewauters begeleidde ook de bachelorproef van studente Gezinswetenschappen Linda Puttenaers, ‘De rol van de bezoekruimte bij contactbreuk en contactherstel tussen ouder en kind. Mogelijkheden en uitdagingen om anders te kijken naar PAS’. Zij pleit voor verplichte bemiddeling in de beginfase van een scheiding, als preventie van hoog conflictueuze scheidingen, en vraagt makkelijkere toegang tot en inspraak in echtscheidingszaken voor kinderen.

Afbeelding 
Focus 
Claire Wiewauters
Contact 
Claire Wiewauters

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: claire.wiewauters@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen