Afbeelding 

Peters en meters voor vluchtelingenjongeren gezocht

Oud-studente Gezinswetenschappen Assia Bouziane is werkzaam bij De Zijsprong, een leefgroep voor 12 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen, in Kapellen. Zij zijn op zoek naar peters en meters.

Vluchtelingenjongeren die zonder ouders of familie in ons land aankomen zijn extra kwetsbaar. Vaak ontbreekt het hen aan ‘samen gewone dingen’ doen, in een ontspannen en familiale context. Dankzij uitstapjes, alledaagse activiteiten en extra ondersteuning kunnen de jongeren even aan hun dagelijkse zorgen ontsnappen.

Het is de bedoeling dat de peters en meters ongeveer 1 keer per maand hun petekind komen ophalen om samen 'gewone dingen' te doen die voor de jongere niet meer zo gewoon zijn: een daguitstapje, een filmpje meepikken met het gezin, gezelschapspelletjes spelen aan de keukentafel. Deze jongeren kunnen die bijkomende persoonlijke aandacht meestal goed gebruiken. Voor hen is dit contact met het Belgische leven vaak nieuw en nodig.

Peters en meters staan uiteraard niet in voor probleemoplossend of therapeutisch werken met de jongeren, noch wordt verwacht dat je hen bedelft onder de geschenken of later zou willen adopteren. Voor jongeren die hun familie en omgeving moeten missen, is iemand die naar hen luistert, tijd met hen doorbrengt en om hen geeft, het allerbelangrijkste.

Voelt u zich geroepen? Of wil u gewoon graag meer info?

Geef een seintje aan begeleidster Assia via mail of telefonisch op 03/431 62 36.

Afbeelding 
Focus 

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen