Afbeelding 

Vertel je verhaal: bijkomende informatie voor meerderjarigen

De impact van een suïcidaal gezinslid (broer, zus of ouder) op kinderen en jongeren is onmiskenbaar. Tot op vandaag is hiernaar nog geen onderzoek gedaan. Met dit onderzoeksproject willen we meer inzicht krijgen in de ervaringen en noden van deze doelgroep. Daarom verzamelen en bestuderen we de verhalen van kinderen, jongeren en jongvolwassen tussen 8 en 24 jaar die zich in deze situatie bevinden.

Deze verhalen verzamelen we anoniem, door op een open en veilige manier in gesprek te gaan met uw kind of met u (indien u meerderjarig bent). Aan de hand van de resultaten uit dit onderzoek willen we de ondersteuning van deze doelgroep verbeteren. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee Hogeschool) met de steun van de Vlaamse Overheid. 

Doelgroep

1. Minderjarig kind: We vragen de toestemming van de ouders/voogd om met uw kind in gesprek te gaan.

U bent een ouder van meerdere inwonende kinderen waarvan een kind suïcidale gedachten heeft.

OF u bent een ouder van (een) inwonend(e) kind(eren), en uzelf of uw partner heeft suïcidale gedachten.

2. U bent meerderjarig en u woont samen met een ouder of broer/zus die suïcidale gedachten heeft.

 

U overweegt om uw kind te laten deelnemen aan het onderzoek OF u overweegt om zelf deel te nemen aan het onderzoek?

U vindt hier bijkomende informatie over dit onderzoek.

U kan tevens een e-mail sturen naar alexandre.reynders@odisee.be of telefonisch contact opnemen met de onderzoeker Alexandre Reynders via het nummer 0476 710 786.

Hij bezorgt u dan bijkomende informatie over het onderzoek. Nadien kan u beslissen of u al dan niet wenst deel te nemen aan dit onderzoek.

 

De manier waarop dit onderzoek verloopt, is goedgekeurd door de Sociaal-Maatschappelijke Ethische Commissie van KU Leuven. Voor eventuele klachten of andere bezorgdheden omtrent ethische aspecten van deze studie kan je contact opnemen met deze commissie: smec@kuleuven.be

Afbeelding 
Alexandre Reynders
Contact 
Alexandre Reynders

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: alexandre.reynders@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen