Afbeelding 

Vertel je verhaal: bijkomende informatie voor minderjarigen

Leven met een broer, zus, mama of papa die zelfmoordgedachten heeft, kan heel zwaar zijn. Met dit onderzoek willen we beter begrijpen hoe dit voor jou is en wat jij nodig hebt. Daarom verzamelen we anoniem de verhalen van kinderen, jongeren en jongvolwassen tussen 8 en 24 jaar die zich in deze situatie bevinden.

Deze verhalen verzamelen we door op een open en veilige manier in gesprek te gaan met jou. Aan de hand van de resultaten uit dit onderzoek willen we in de toekomst jongeren zoals jou beter ondersteunen.

Omdat jij minderjarig bent, mag je enkel deelnemen aan dit onderzoek met de toestemming van je ouders.

Indien je wil mag je je ouders aanspreken over dit onderzoek en hen vragen de bijkomende informatie te lezen, of de onderzoeker Alexandre Reynders te contacteren voor bijkomende informatie via  alexandre.reynders@odisee.be of via het nummer 0476 710 786.

Nadien kan je in overleg met je ouders beslissen of je al dan niet wenst deel te nemen aan dit onderzoek.

Indien het voor jou niet mogelijk of moeilijk is om toestemming te krijgen van je ouders, neem dan zelf of laat iemand die je vertrouwt (bijvoorbeeld een arts, leerkracht, familielid of hulpverlener) contact opnemen met de onderzoeker en dan kijken we of we een oplossing kunnen vinden.

 

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee Hogeschool) met de steun van de Vlaamse Overheid.

De manier waarop dit onderzoek verloopt, is goedgekeurd door de Sociaal-Maatschappelijke Ethische Commissie van KU Leuven. Voor eventuele klachten of andere bezorgdheden omtrent ethische aspecten van deze studie kan je contact opnemen met deze commissie: smec@kuleuven.be

Afbeelding 
Alexandre Reynders
Contact 
Alexandre Reynders

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: alexandre.reynders@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen