Afbeelding 
cover Talita

Achter de deuren van opvanghuis Talita: de bewoonsters vertellen

Twintig jaar opvanghuis Talita in hartje Brussel. Dat zijn meer dan 800 thuisloze vrouwen en meer dan 800 kinderen die hier tijdelijk opvang vonden, warmte en begeleiding, een intense tussenstop op hun vaak lange weg naar een stabieler leven.

In het kader van hun projectwerk in 2019-20 en 2020-21 gingen studenten Sociaal werk (traject volwassenen) en Gezinswetenschappen (traject jongvolwassenen) praten met bewoonsters en ex-bewoonsters van dit opvanghuis voor thuisloze vrouwen. 

Op basis van hun werk maakte Lut Verstappen een publicatie waarin vooral de stemmen van deze vrouwen doorklinken: 'Achter de deuren van opvanghuis Talita: de bewoonsters vertellen'. Zij vatte de verhalen van de geïnterviewde vrouwen samen in de verhalen van drie imaginaire bewoonsters.

Zo geeft dit boekje jou een directe inkijk in de ervaringen van deze vrouwen. Maak kennis met Yasmine, Aicha en Yvonne en beleef van nabij hoe vele Talita-bewoonsters ondanks de zware rugzak die ze meedragen, de moed hebben om hun leven en dat van hun kinderen opnieuw op de rails te zetten.

Het boekje werd in twee talen uitgegeven en is ook in het Frans verkrijgbaar: Derrière la porte de la maison d’accueil Talita: les hébergées racontent.

Larissa Viaene maakte de illustraties; de vormgeving is van Wim Pauwels voor Silken Tofu.

Wil je een exemplaar?

Dit boekje is in beperkte oplage gemaakt en kan enkel bij Talita zelf besteld worden.

Je kan het verkrijgen mits je een vrije gift doneert aan Talita, op het rekeningnummer Belfius BE72 0682 1345 7116 met vermelding "Vrije gift / publicatie".

 

 

 

 

Afbeelding 
cover Talita
Lut Verstappen
Contact 
Lut Verstappen

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: lut.verstappen@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen