Afbeelding 

Webinar: Een djinn in de wachtkamer

 

Hoe bespreken we verhalen van bezetenheid en zwarte magie in de hulpverlening?

Tijdens deze webinar staan we stil bij de islamitische visie op mentale problemen ten gevolge van bovennatuurlijke fenomenen zoals bezetenheid, het boze oog, zwarte magie en djinns.

We bespreken hoe moslimgezinnen in ons land omgaan met deze problematiek.

In het kader van ons onderzoek over 'Gezinsondersteuning aan moslimgezinnen' hebben we Sofian El Bouazati uitgenodigd om samen met ons te bekijken hoe we in de hulpverlening cliënten de ruimte kunnen geven om deze topics binnen te brengen, zonder afbreuk te doen aan hun verhaal. 

We maken tot slot kort kennis met het idee achter ‘Islamic counseling’ en we zien of en hoe deze benadering nuttig kan zijn voor de brede geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen.

Lesgever

Sofian El Bouazati is docent in de opleiding Toegepaste Psychologie van de Thomas More hogeschool. Hij werkt daarnaast als systeemtherapeut in zijn praktijk 'Mijn Balans', waar hij voornamelijk gezinnen en individuen met een moslimachtergrond begeleidt. In 2014 volgde hij een opleiding Islamic Counseling te Londen (Stephen Maynard & Associates) en sindsdien probeert hij om in zijn praktijk dat kader te hanteren (in combinatie met een systemische visie). Hij is dan ook de eerste Islamic Counselor in Vlaanderen die vanuit zijn therapeutische rol de nadruk legt op spirituele/religieuze dimensies.

Hij was reeds vaker te gast bij het kenniscenrum als lesgever over 'Islamitische visies op psychiatrie en de zorg voor mensen met psychische aandoeningen' en ook over 'Islamic counseling'

Praktisch

Het wordt een actieve webinar, waarin we samen op zoek gaan naar passende benaderingen en methodieken. Met het oog hierop is het aantal deelnemers beperkt.

Deelname is gratis.

 

Datum 
dinsdag, 8 december, 2020 - 14:00 tot 16:00
Organisatie 
Afbeelding 
Contact 
Kim Lecoyer

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: kim.lecoyer@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen